woensdag 13 februari 2013

13 februari 2013 - start vastenestafette






De start van de vastenestafette vond plaats in het bisdombureau aan het Emmaplein in Rotterdam.
Mgr. J. van den Hende hield een catechese over het belang van de Veertigdagentijd als voorbereiding op Pasen. Hij baseerde zich daarbij vooral op de vastenboodschap van paus Benedictus XVI, een tekst die je in het licht van diens aangekondigde aftreden ook kan zien als een testament.





De veertigdagentijd is bij uitstek een periode waarin we onze relatie met Christus kunnen verdiepen en versterken. Als wij ons openstellen voor Gods liefde, staan wij Hem toe in ons te leven en ons ertoe te brengen met Hem, in Hem en als Hij lief te hebben. De veertigdagentijd nodigt ons uit door de traditionele praktijken van het christelijk leven ons geloof te voeden en te groeien in liefde voor God en onze naaste.

Daarom heeft de bisschop ook op zijn persoonlijke Vastenaktieposter als voornemen gezet "Ruimte maken voor God en de naaste."


 Na de catechese ging de bisschop voor in de eucharistie en deelde hij het askruisje uit aan zijn medewerkers. Aan het eind van de viering overhandigde hij een speciale kaars aan Jan Geert Groen, vertegenwoordiger van de MOV-groepen in de federatie Oostland.


De kaars en een leeg boek, waarin deelnemers hun wensen, gebeden en gedachten kunnen schrijven en MOV-groepen verslag kunnen doen van hun activiteit, gaan dienst doen als estafettestokje.


 De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 19 februari in Nootdorp.