dinsdag 26 februari 2013

Berkel en Rodenrijs, 20 februari 2013


De veertigdagentijd is bij uitstek een periode waarin we onze relatie met Christus kunnen verdiepen en versterken. Op woensdagavond 20 februari j.l. kwamen parochianen uit Berkel en Rodenrijs bijeen om gemeenschap te vieren in de Pius X kerk. Daar namen zij deel aan een sobere maaltijd en werd het Hondurasproject van de Vastenaktie gepresenteerd.                  

Vasten is delen met mensen die het minder hebben. In de inspirerende film zagen we hoe zuster Valdete van de orde der Scalabrinianas en haar staf, teruggestuurde Hondurese migranten liefdevol opvangt en hen weer op weg helpt. Zuster Valdete maakt vrijwel dagelijks hartverscheurende situaties mee maar ze wanhoopt echter nooit. "Als ik deze mensen in hun ogen kijk, wil ik hen hoop geven, want ik zie kinderen van God” .



Vervolgens startte om 19.00 u de meditatieve gebedsdienst (de eerste in een reeks van 5)met het thema “Wegen naar vrede…Wie durft?"  De werkgroep koos deze avond als motto “ Verantwoordelijkheid”:
 

In creatieve aandacht, in toewijding, in liefde ligt onze kracht.

Onze grootste begaafdheid: dat wij medemensen, medeschepselen kunnen zijn.

Dat wij niet opgaan in onszelf  maar openstaan voor de ander, voor alles wat leeft.

Al deze activiteiten maakten deel uit van onze bijdrage aan de Vastenestafette van ons bisdom. Aan het eind van de dienst werd de estafettekaars en het bijbehorend boek plechtig overhandigd aan vertegenwoordigers van de parochie Franciscus en Clara in Rotterdam.