maandag 14 maart 2011

Langeraar in actie voor Kaskazini



In Langeraar werd voor het 12e jaar op rij een sobere maaltijd gehouden, op vrijdag 11 maart 2011. In de basisschool was een zeer gevarieerd gezelschap aanwezig, van jong tot oud, waaronder de 16 kinderen die op 19 maart gevormd gaan worden door de bisschop. Door in gesprek te gaan met de kinderen werd nagegaan hoe we vorm kunnen geven aan ons vasten, met als leiddraad de steekwoorden soberheid, spiritualiteit en solidariteit.

Die ‘solidariteit’ bracht de aandacht als vanzelf op het Vastenaktie-project, Kaskazini, dat in heel de federatie van De Regenboog wordt ondersteund.

Kaskazini, een door Vastenaktie goedgekeurde stichting, wil een fokkerij van grote knaagdieren opzetten in het dorp Danyame in Ghana. Het vlees van deze dieren wordt er als delicatesse beschouwd en er is veel vraag naar. Maar het belangrijkste is dat de dorpelingen hiermee een beter inkomen kunnen genereren dat minder afhankelijk is van de oogst van hun kleine akkertjes. De fokkerij zal ook de werkgelegenheid in het dorp ten goede komen.

In het Vastenaktie-boek werd een gebed geplakt, met daarin een wens.
Alle aanwezigen hebben hierbij hun naam geschreven.

Het boek werd doorgegeven aan de vertegenwoordiger van Gouda en de Vastenaktie-kaars aan dhr. Uyttewaal uit Berkel en Rodenrijs.

Michel Koeleman