donderdag 31 maart 2011

Vastenestafette bij Schipperspastoraat

Op dinsdag 29 maart deed de Vastenestafette het Schipperspastoraat in Rotterdam aan. Deze dag maakte deel uit van een serie bezinningsbijeenkomsten in het Schipperscentrum over 'Vasten, vroeger en nu'.

De parochie voor ons was de H. Johannes de Doperparochie in Katwijk. Onze pastor Pedro Stevens was te gast bij hun viering en sobere maaltijd. Hij was zeer onder de indruk van het gebeuren in Katwijk. De kaars en het boek kregen een ereplaats in onze viering.


Deze morgen begonnen wij met een gebedsviering waaraan werd deelgenomen door twee dames van de MOV-groep uit Hazerswoude-Dorp. Na de viering was er een zeer mooie presentatie van ons Vastenproject: Sitio Agar, een weeshuis voor aidskinderen in Brazilie.

Daarna vormden we een kring om zodoende onze verbondenheid te vieren in een sobere maaltijd. Tot slot werd de kaars en het boek met een gebed overhandigd.


Die sobere maaltijd varieerde van droog brood met water, via een zure haring tot een gedeeld pakje magere kaas.

Bij het afscheid nemen kreeg ieder een grote versierde enveloppe voor de bijdrage aan ons project. Met Palmzondag worden die gave na de biechtcelebratie verzameld.

Met een hartelijke groet van de schippersgemeenschap,
Volaan Vooruit in Gods naam.