donderdag 10 maart 2011

Start Vastenestafette in Alphen aan den Rijn

Op Aswoensdag startte de vastenestafette 2011 met een sobere maaltijd georganiseerd door de parochie Heilige Thomas en de PKN de Bron in Alphen aan den Rijn.
Het werd een bijzonder samenzijn. Aan het begin van de sobere maaltijd opende Pastor Gilion Greeve met een gebed en een lied en kreeg Jan Maasen van het bisdom het woord om uitleg te geven over de estafette en deze officieel van start te doen gaan. De estafettekaars werd uitgereikt en zou in de aan de maaltijd aansluitende Aswoensdagviering officieel branden en worden doorgegeven aan de volgende deelnemers.
Het was een oecumenische sobere maaltijd maar zowel de mensen van de PKN als de parochianen waren enthousiast over dit nieuwe initiatief van het Bisdom Rotterdam. In het boek, de dummy, werd ook door de protestantse mensen geschreven. Fijn om te merken dat het ook dit jaar weer een goed samenzijn was met dit keer 50 deelnemers.
De projecten van zowel Vastenaktie als Kerk in Aktie kregen aandacht en er werd uitgebreid over en weer gesproken over allerlei onderwerpen. Soms oppervlakkig maar ook wel meer serieus. Aan mijn tafel werd gesproken over de millenniumdoelen (helaas onbekend bij deze protestantse kerkgemeenschap) en als katholiek gedoopte moesten we helaas toegeven niet precies te weten wat “ beloken Pasen” inhoudt. Pastor Gilion Greeve gaf uitleg.
Al met al een flinke voorbereiding voor een zeer geslaagde avond.

Marchien van de Sande, MOV-groep Alphen aan den Rijn