donderdag 21 april 2011

Zevenhoven: spaardoosjes en Afrikaanse spellen

De laatste activiteit in het kader van de Vastenestafette vond plaats op zaterdag 16 april 2011 in Zevenhoven. Hieronder hun verslag:

Vanuit de Petruskerk in Roelofarendsveen werd de estafettekaars opgehaald. Deze ging weer branden op 16 april in de Parochie Heilige Johannes Geboorte in Zevenhoven.


Wij vierden Palmzondag op de zaterdagavond. Buiten bij de Lourdesgrot uit 1913 werd gestart. Hier werd het Evangelie voorgelezen en de palmtakken gezegend.


Daarna trokken we samen met de palmstokken van de kinderen de kerk binnen. Hier ging de viering verder. Met een extra collecte voor de vastenactie en de kinderen mochten mee gebrachte spaardoosjes inleveren.

Een bijzonderheid nog: in de melkbus vond ik in zakjes 1+2+5 eurocenten, samen ter waarde van € 138,70. Deze gever had het hele jaar hier voor opgespaard. Wat een leuk idee.


Na de viering waren er Afrikaanse spellen voor de kinderen. Met hulp van andere leden van de M.O.V. uit de Regenboog werd dit verzorgd,met het idee wij doen alles samen.





Dit alles voor een eigen vastenproject van de M.O.V.groep de Regenboog. Het fokken van "grasscutters", voor het project van de stichting Kaskazini voor het dorp Danyame in Ghana.

Met een geslaagde avond van de M.O.V. Zevenhoven.

Gerard van den Ham.