donderdag 1 maart 2012

Dag 8

Tijdens een pelgrimstocht neem je even afstand van het gewone dagelijkse leven en worden basale zaken belangrijk. De waarde van een pelgrimstocht kan je ook in verband brengen met de drie S-en (spiritualiteit, soberheid, solidariteit).

Waar in het dagelijks leven de oppervlakkigheid vaak de boventoon voert, worden pelgrims zich bewust van de zin en de diepte van het leven (spiritualiteit).

Waar in het moderne leven mensen omgeven worden door luxe, leer je tijdens een pelgrimstocht om te gaan met weinig bagage en te genieten van eenvoudige zaken (soberheid).

En waar mensen klagen over vereenzaming en individualisme in de moderne samenleving, ervaren ze tijdens een pelgrimstocht gemeenschap en echte ontmoetingen, hoe kortstondig ook (solidariteit).



(Vanaf 29 maart 2012 lopen pelgrims een vierdaagse tocht door het Zuid-Limburgse heuvelland. Met deze sponsorloop geven zij op persoonlijke wijze invulling aan de vastenperiode en zamelen ze geld in voor de Vastenaktie. Welke pelgrim sponsort u? Zie ook >>>)