woensdag 7 maart 2012

Een menswaardig bestaan in de stad (Rotterdam)

De geloofsgemeenschap Franciscus en Clara te Rotterdam heeft al jaren de traditie van twee projecten tijdens de vastenperiode. De Vastenaktie van de Nederlandse bisschoppen en een project dichtbij. Wij kiezen een thema dat bij beide projecten past. Dit jaar is het thema "een menswaardig bestaan in de stad".

We kozen dit jaar voor de stichting "Casa Tiberias" in Rotterdam.
Casa Tiberias is een stichting voor en door Portugeessprekende vrouwen in Rotterdam. Het is een ontmoetingsplek en een plek waar vrouwen ervaringen delen en zichzelf kunnen ontwikkelen. Wilt u meer weten over deze stichting, kijk dan op de site van Casa Tiberias.
De opbrengst van onze actie is voor beide projecten bestemd.



Dit jaar doen we voor het eerst mee met de vastenestafette van het bisdom Rotterdam. Zaterdag is de kaars en het boek opgehaald bij de Willibrordparochie in Bergschenhoek en vanavond (5 maart 2012) gaan de kaars en het boek verder naar de Bartholomeusparochie in Nootdorp.



De parochie maakt ook deel uit van een groep van protestantse en rooms-katholieke geloofsgemeenschappen in het noorden van Rotterdam. Samen geven we een vastenkalender uit en verzorgen tijdens de vastenperiode iedere maandag een vastenmaaltijd, telkens op een andere locatie.

Vandaag waren wij aan de beurt om een vastenmaaltijd te organiseren.  Het werd een zeer geslaagde, sfeervolle en gezellige sobere maaltijd.

Margriet Quantmeijer
MOV, Parochie Franciscus en Clara.